Βασίλης ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ Msc, MBA

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα.

Κατάγεται από την Αρκαδία (Άστρος Κυνουρίας).

Επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και, Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA). Πτυχιούχος Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Έχει εργαστεί, ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας), και του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε

Υπεύθυνος Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ, από το 1999 ως το 2004

Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009.

Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Αύγουστο 2014.

Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας από τον Αύγουστο 2012 έως το Φεβρουάριο 2015.

Έχει δημοσιεύσεις πάνω σε θέματα πολιτικής και διοίκησης υπηρεσιών υγείας, ενώ έχει δώσει πολλές σχετικές διαλέξεις. Παρακολούθησε εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια για στελέχη στο INSEAD (Ηγεσία στην Υγεία), και στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ (Κοινωνικο-οικονομική αξιολόγηση φαρμάκων).

Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Φαρμακευτικό Φόρουμ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Έλαβε μέρος στις Εθνικές εκλογές του 2009 και του 2012, ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. στο νομό Αρκαδίας, και στις Περιφερειακές εκλογές του 2010, ως υποψήφιος σύμβουλος στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.