Κοντοζαμάνης Βασίλης logo
Edit Content
info@kontozamanis.gr

Συνέντευξη στην Απογευματινή: «50 χρόνια πιστοί στις ιδέες και στις αξίες μας»

Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που ίδρυσε το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι το μακροβιότερο κόμμα εξουσίας στη νεοελληνική ιστορία και το ισχυρότερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Φέτος, συμπληρώνοντας 50 χρόνια ζωής και ιστορίας συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία της Πατρίδας μας, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να είναι κόμμα μεγάλο, λαϊκό και φιλελεύθερο που επενδύει στις μεταρρυθμίσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο, που διευρύνεται κάθε μέρα και συμπορεύεται με την κοινωνία. 

Πολλοί κύκλοι άνοιξαν και έκλεισαν, άλλαξαν και αλλάζουν πολλά. Η Νέα Δημοκρατία, όμως, αντέχει διότι έχει ρίζες βαθιές στην ελληνική κοινωνία, δομημένο ιδεολογικό αφήγημα και διαχρονικό αξιακό σύστημα. Τα δέντρα που δεν έχουν ρίζες τα τσακίζουν οι άνεμοι και η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ένα τέτοιο δέντρο. Η μακροημέρευση ενός πολιτικού κόμματος, πολλώ δε μάλλον ενός κόμματος με μισό αιώνα ιστορία, υπό ανταγωνιστικές συνθήκες, απαιτεί ευρεία υποστήριξη και συνοχή. Τα κόμματα υπάρχουν για να υπηρετούν την Πατρίδα, το Έθνος και την κοινωνία. Αυτή η παραδοχή αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δόγμα για τη Νέα Δημοκρατία. 

Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφοσιωμένη στην επίλυση των πολύπλοκων προβλημάτων της εποχής μας, επιδιώκει την προστασία της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος. Παράλληλα, η δέσμευσή μας στις αρχές του φιλελευθερισμού εξασφαλίζει ότι η Δημοκρατία δεν θα υποχωρήσει έναντι στον φθηνό λαϊκισμό.

Με 50 χρόνια ιστορία, το ερώτημα γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει την ευρύτερη λαϊκή βάση, δεν χρήζει και ιδιαίτερης πολιτικής ανάλυσης. Τα τελευταία 50 χρόνια η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα σταθερότητας, συνέπειας και συνέχειας εκφράζοντας δημοκρατικές, παραδοσιακές, φιλελεύθερες και πατριωτικές ιδέες και αξίες, που προφυλάσσουν την κοινωνία από την ακρότητα. Με δυο λόγια, είναι ένα κόμμα που πάνω του μπορεί να ακουμπήσει ο πολίτης. Το γιατί, απαντάται στη βάση τριών ιστορικά και πρακτικά αποδεδειγμένων επιχειρημάτων. Γιατί, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται στις αξίες της Δημοκρατίας και της υπεράσπισης της Πατρίδας και των εθνικών δικαιωμάτων. Γιατί, είναι ένα κόμμα που σέβεται τις αρχές, τις αξίες, και την ιστορία του Ελληνισμού. Γιατί είναι ένα κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό που εξυπηρετεί το αυθεντικό λαϊκό συμφέρον. 


50 χρόνια τώρα το μήνυμα είναι πιο εμφανές από ποτέ: Η Νέα Δημοκρατία βρίσκοταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε πολίτη προσφέροντας λύσεις και βελτιώνοντας την καθημερινότητα. Δεν επιτρέπουμε στους πολιτικούς μας αντιπάλους να μας εμποδίσουν με την αδιαλλαξία, τον λαϊκισμό και τις αυταπάτες τους. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μοναδική υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου που εγγυάται σταθερότητα, πρόοδο και την ευημερία. Συνεχίζουμε για τα επόμενα 50 χρόνια με πυξίδα τα κατορθώματα και τις αρχές μας. Η πίστη στις αξίες μας, στα όσα είμαστε και μας χαρακτηρίζουν είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική ενόψει της αναμέτρησης των ευρωεκλογών προκειμένου να πετύχουμε μια ακόμη μεγάλη νίκη για την πατρίδα, την πορεία της Ευρώπης και την Νέα Δημοκρατία.